Корабель ВМС Франції зайшов в Одеський порт

2017-03-31 13:49:48

Перебування французького корабля в Одесі планується до 4 квітня.



31 березня в 9.00 ранку у 15 причалу морського вокзалу Одеського порту ошвартувався фрегат LA FAYETTE ВМС Французької республіки. За інформацією головної диспетчерської адміністрації порту перебування французького корабля в Одесі планується до 4 квітня.
Як повідомили в прес-центрі командування ВМС ЗС України, візит проводиться відповідно до переліку заходів військового співробітництва. Фрегат знаходиться в Чорному морі з 16 березня, а в Одесу прибув з болгарської Варни, де брав участь у військово-морських навчаннях НАТО.
LA FAYETTE введений до складу французьких ВМС 22 березня 1996 року. Є одним з перших в світі фрегатів, побудованих за так званою стелс-технологією, яка передбачає малу радіолокаційну помітність. Це і визначає закриту форму корпусу і надбудов. ВМС Франції має 5 кораблів цього типу.
Довжина фрегату — 125 м. Екіпаж 139 осіб і 25 морських піхотинців. Озброєння — ракети «Екзосет», зенітні ракети «Кроталь», 100 мм автоматичне знаряддя. Корабель має системами радіолокації і РЕБ, а також вертольотом.
Нагадуємо, «Лафайет» вже відвідував Одесу 2 роки тому, в березні 2015 року