Десятий Національний морський рейтинг підбив підсумки 2016го року

2017-03-31 12:50:16

30 березня 2017го року відбулась церемонія нагородження переможців 10го Національного морського рейтингу України за результатами роботи морської галузі у 2016му році.



 Переможці більшості номінацій визначаюсться за результатами рейтингів, які складаються на основі таких показників як обсяг перевантаження, обсяги будівництва, темпи росту, обсяг ТЕУ та ін.
Переможців номінацій "Досягнення року" та "Людина року на водному транспорті" цього разу назвали 84 експерта із числа керівників підприємств та провідних фахівців галузі.
Головним досягненням 2016го року на водному транспорті України названа передача в експлуатацію у Миколаївському морському торговельному порту крупних терміналів компаній COFCO Argi та "Бунге Україна" (26 голосів).
Фахівці відзначили, що об’єкти були введені в експлуатацію у найкоротші терміни при високому технічному і  технологічному рівні.
Памятним знаком за перше місце у номінації "Досягнення року – 2016" нагороджено генерального директора компанії "Бунге Україна", Дмитра Горшунова, генерального директора COFCO Agri в Україні Володимира Осадчука та почесного головуючого спостережної ради Миколаївського порту Василя Капацину, за ініціацію, організацію і реалізацію будівництва терміналів COFCO Agri та "Бунге Україна".
У номінації "Людина року на водному транспорті -2016" переможеця визначила група експертів, яким пропонувалось у довільному порядку назвати по три кандидатури на це звання. На основі їх відповідей було складено рейтинг, переможцем у якому став Василь Капацина (37 голосів), почесний голова Миколаївського морського порту. Експерти відмітили його "ділову хватку, послідовність та прагматизм" у організації будівництва двох терміналів "в українських реаліях".