Поки Порошенко доручає припинити вогонь на Донбасі з 1 квітня, в зоні АТО – 69 обстрілів за добу. Є загиблі

2017-03-31 13:55:41

За офіційними даними внаслідок обстрілів двоє українських військовослужбовців загинули, дев’ятеро дістали поранення



Президент України Петро Порошенко повідомив, що дав доручення щодо припинення вогню на Донбасі з 1 квітня Генеральному штабу Збройних сил України та Міністерству оборони.
"Я дав усі необхідні команди Генеральному штабу та міністрові оборони", – сказав президент, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, чи готова українська сторона до реалізації досягнутих у Мінську домовленостей.
П. Порошенко додав, що саме українська сторона запропонувала встановити режим припинення вогню з 1 квітня
При цьому за минулу добу бойовики 69 разів обстріляли позиції Збройних сил України в зоні проведення АТО, унаслідок чого загинули двоє українських військовослужбовців, дев’ятеро дістали поранення, четверо травмовані, повідомляє прес-центр штабу АТО.
Найбільша кількість обстрілів припала на донецький напрямок. Бойовики обстрілювали Луганське з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів, Троїцьке і Кам’янку – з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, Авдіївку – з танків, Опитне – з озброєння БМП, Зайцеве – з гранатометів, а Невельське – з великокаліберних кулеметів.
На маріупольському напрямку з мінометів калібру 82 мм бойовики обстрілювали Мар’їнку, Красногорівку і Павлопіль, з озброєння БМП – Мар’їнку та Широкине, з гранатометів і кулеметів – Водяне, Павлопіль, Мар’їнку, Красногорівку. На околицях Новотроїцького працювали снайпери противника.
На луганському напрямку бойовики вели вогонь по Троїцькому з мінометів калібру 120 мм, по Новоолександрівці – з мінометів калібру 82 мм, по Станиці Луганській, Троїцькому, Валуйському, Попасній і Новозванівці – з гранатометів, по Валуйському – з великокаліберних кулеметів.