Каспійська флотилія Росії отримала новий пункт постійного базування в Дагестані

Нещодавно у рамках перебазування основних сил Каспійської флотилії військово-морського флоту Росії, понад 20 кораблів та суден прибули до порту міста Каспійськ.

Про це повідомили у пресслужбі міноборони країни-агресора.

До Каспійська прибули малі ракетні та артилерійські кораблі, а також базові тральщики, що стоять на озброєнні флотилії. Кораблі перебазовані з Махачкали.

У місті побудовано порт для розміщення сил та засобів в рамках плану оновлення інфраструктури пункту базування Каспійської флотилії.

До пункту базування також доставлено інженерно-технічний склад бригад та корабельна техніка, призначена для обслуговування суден та їх підготовки до виходу в море.

Раніше, міноборони Росії повідомило про завершення будівництва шести швартувальних причалів у Каспійську для бойових кораблів флотилії.

Інфраструктура військово-морської бази включає нові гідротехнічні споруди та берегові об’єкти для стоянки та обслуговування кораблів, катерів та суден забезпечення.

Створення нової військової бази в Каспійську розпочалося після того, як у 2018 році було ухвалено рішення про передислокацію Каспійської флотилії з Астрахані.

Каспійська флотилія – ​​морська компонента південного військового округу Росії, вона забезпечує військову присутнвсть в регіоні Каспійського моря. До складу флотилії входять кілька бригад та дивізіонів надводних кораблів і частини берегових військ.