ДП «МТП «Чорноморськ» робить свій внесок в енергогенерацію в зимовий період

24 грудня до порту «Чорномоськ» із нідерландського порту VLISSINGEN прибув балкер NEW VENTURE. На борту судна 75 тисяч 115 тонн енергетичного вугілля, місце призначення якого Бурштинська ТЕС (Івано-Франківська область).

Судно було ошвартоване до першого причалу першого вантажного району, однак перед тим для нього необхідно було виконати розмін суден. Тому судно FJ BIANCA, яке також знаходилося біля першого причалу, перешвартували на рейд. Після вивантаження вугілля, FJ BIANCA повернеться для подальшої обробки (вивантаження коксівного вугілля). При швартуванні та виконанні маневрових робіт зазначених суден в акваторії судові агенти залучали буксири портового флоту ДП «МТП «Чорноморськ».

За даними головної диспетчерської, розвантажити вугілля планується у термін до семи діб.

– Від імені підприємства, я вдячний групі компаній ДТЕК та експедитору ТОВ «Портінвест Лоджистік» за те, що додали до обсягу вантажів, які обробляє державний стивідор у 2021 році, законтрактований обсяг енергетичного вугілля в умовах особливої уваги до забезпечення цим ресурсом вітчизняних ТЕС (теплових електростанцій), – зазначив в.о. директора ДП «МТП «Чорноморськ» Олександр Попов. – Таким чином є можливість об’єднати досвід логістів, портовиків Чорноморська та енергетиків у вирішенні пріоритетних завдань для держави.

NEW VENTURE – балкер, побудований у 2014 році (прапор Ліберії). Його дедвейстановить 79415 т DWT, осадка – 14,4 метра, загальна довжина (LOA) – 229 метрів, ширина – 32,26 метра.

Повідомляє Чорноморський морський порт