Військово-морські сили України підбили підсумки діяльності за 2019 рік

В понеділок, 16 грудня в ході загальних зборів керівного складу Військово-Морських Сил ЗС України було проаналізовано підсумки діяльності виду Збройних Сил України за 2019 рік. Захід проходив під керівництвом командувача ВМС ЗС України адмірала Ігоря Воронченка та за участі заступників командувача, керівників структурних підрозділів Командування, органів військового управління, керівного складу військових частин і кораблів.

Підрозділи та військові частини Військово-Морських Сил ЗС України протягом року виконували низку важливих завдань, серед яких захист країни з морського напрямку і суходолу, відновлення боєздатності озброєння, військової техніки, корабельного складу, доукомплектування новими бойовими одиницями, поетапне відновлення системи базування, інфраструктури військових містечок, перехід на нову структуру відповідно до стандартів НАТО, тощо. Тому аналіз та врахування набутого досвіду є одним з ключових моментів під час планування діяльності на наступний рік.

Під час зборів, очільники напрямків звітували перед командувачем ВМС ЗС України про стан справ, досягнуті результати та проблемні питання за результатами діяльності підрозділів флоту у 2019 році. Після чого керівником національних ВМС було підсумовано загальну діяльність та визначено основні пріоритети розвитку, підготовки та функціонування Військово-Морських Сил ЗС України на 2020 рік.

На завершення, кращих військовослужбовців було нагороджено відомчими нагородами, грамотами та цінними подарунками.