Комітет з питань транспорту та інфраструктури – склад та біографії

Комітет з питань транспорту та інфраструктури

  • голова Юрій Кисіль (“СН”)

Навчався у Криворізькому гірничорудному інституті (спеціальність «Промислове та цивільне будівництво»).

Працював начальником виробничих цехів виробничого об’єднання «Кривбасбудіндустрія».

Кісєль обіймає посаду директора ТОВ «Растро». Він також є співвласником будівельної компанії ТОВ «Біант».

Кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» на парламентських виборах 2019 року, № 43 у списку. На час виборів: директор ТОВ «Растро», безпартійний. Проживає в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області[5].

Заступник голови депутатської фракції партії «Слуга народу»[6]. Голова Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури.

  • перша заступниця Юлія Клименко (“Голос”)

Юлія Клименко народилася 5 жовтня 1976 року.

У 1997 році закінчила навчання в Києво-могилянській акамедії за спеціальністю «економічна теорія». Здобула ступінь MBA у Міжнародному інституті менеджменту (Київ).

Працювала генеральною директоркою розробницької компанії Cantik Enterprises, комерційною директоркою Dragon Development, директоркою компанії «Славутич» та керівницею торгового відділу Фондової біржі ПФТС.

Була членкинею правління Центру Економічної Стратегії, Transparency International Україна та ДП “Адміністрація морських портів України”.

Політика
5 грудня 2015 року зареєструвала партію «Платформа ініціатив», яка 2019 року була перейменована на «Голос».

2015—2016 — заступниця Міністра економічного розвитку України Айвараса Абромавичуса. За час роботи в Міністерстві вдалося зменшити кількість адміністративних послуг з 3 тис. до 562.[8]

Один з основних членів партії «Голос» Святослава Вакарчука. Кандидатка у народні депутати на парламентських виборах 2019 року, № 2 у списку.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури.

  • заступник Володимир Крейденко (“СН”)

Народився 8 травня 1987, м. Мелітополь, Запорізька область.
Закінчив Київський міжнародний університет. Національна академія державного управління при  Президентові України (2010—2012), кафедра політичної аналітики і прогнозування, аспірантура. Нагороджений Почесною Грамотою НАДУ при Президенті України за вагомі наукові досягнення та активну громадську позицію (2012).

З 2011 по 2018 рік — засновник та голова Політичної Партії «Республіканців». Народний депутат України від партії «Слуга народу» 9-го скликання. Безпартійний[3]. Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури.

Працював у Національній комісії з питань захисту суспільної моралі, Міністерстві інформаційної політики України. Був помічником-консультантом народних депутатів 6-го та 8-го скликання на громадських засадах. З 2006 року — голова правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Совість і Надія України».

  • заступник Микола Тищенко (“СН”)

Народився 17 травня 1972 року, Київ. Президент і власник групи компаній мережі ресторанів «Наша карта» («Велюр», «Рішелье», «Сейф», «ТургенеФ», «Вулик», суші-бар «Пушистый», «Olmeca Plage», «Три вилки»), заснованої 2007 року.

Майстер спорту з дзюдо. З 2008 є Президентом Асоціації пляжного волейболу Києва.

Закінчив Київський інженерно-будівельний інститут за спеціальністю інженер-механік, пройшов повний курс військової кафедри, де йому було присвоєно звання – молодший лейтенант.

Брав участь у телепроектах: «Ігри патріотів»; «Форт Байяр»; «Володар Гори»; «Битва українських міст», в якому очолив команду міста Києва, (березень 2010 року, телеканал «Інтер»); «МастерШеф», на «СТБ», входив до складу журі; «МастерШеф-2», на «СТБ», входить до складу журі; «МастерШеф-3», на «СТБ», входить до складу журі; «МастерШеф-4», на «СТБ», входить до складу журі. 
У квітні 2016 року Тищенко покинув «МастерШеф» після 6 років ефірів.

2017 — стає ведучим програми «Ревізор» на Новому каналі.

Зі серпня 2018 є учасником шоу “Танці із зірками” на 1+1.

Кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» на парламентських виборах 2019 року (виборчий округ № 219, частина Святошинського району м. Києва). Генеральний директор ТОВ “ВКФ “РИМІД”.

Народний депутат України 9-го скликання. Заступник голови депутатської фракції партії «Слуга народу». Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури.

  • секретар Геннадій Вацак (позафракційний)

Народився 9 лютого 1972 року в місті Могилів-Подільський Вінницької області. Має професійно-технічну освіту.

Володіє підприємством Кондитерським Домом «Вацак», що випускає кондитерські вироби. Також 2018 року заявив, що планує розпочти будівельний бізнес, побудувавши 4 заводи в Могилеві-Подільському.

Політична діяльність
2015 року обраний депутатом Вінницької обласної ради від Блоку Петра Порошенка. Секретар постійної комісії обласної Ради з питань законності, боротьби з корупцією, люстрації, регламенту та депутатської діяльності. Його помічницею є Фоменко Тетяна Анатоліївна. Геннадія Вацака вважають одним з найбагатших депутатів Вінничини.

У 2019 році балотується до Верховної Ради України по одномандатному округу № 16 (м. Могилів-Подільський, Крижопільський, Могилів-Подільський, Піщанський, Чечельницький, Ямпільський райони) як безпартійний самовисуванець. На час виборів: директор департаменту маркетингу ТОВ “Кондитерський Дім «Вацак», безпартійний. Проживає в м. Могилів-Подільський Вінницької області.