Міністр Інфраструктури Владислав Криклій (Біографія)

Біографія: 32 роки. Родом з Києва. Керівник Головного сервісного центру МВС України.

Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Отримав диплом магістра економічних наук з відзнакою.

Розпочав професійну кар’єру з приватного сектору. З 2002 по 2008 працював начальником відділу по роботі з цінними паперами на фондовому ринку в КБ “Інтербанк”.

З 2008 по 2010 – в департаменті корпоративних фінансів в інвестиційній компанії “Аструм інвестиційний менеджмент”.

З 2011 по 2013 – розвивав платформу продажу квитків “Кіно-театр”.

У 2014 році розпочав кар’єру у державних органах та став радником міністра МВС Авакова, опікувався впровадженням інформаційних технологій. 

Приблизно у цей час, за даними відкритих джерел та громадського руху “Чесно”, слідчі управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області запідозрили компанію, де Криклій був бенефіціаром, у незаконній діяльності. 

28 липня 2015 року було відкрито кримінальне провадження за фактом фіктивного підприємництва та сприяння в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Криклій каже, що справами фірми не цікавився, та стверджує, що на момент відкриття кримінального провадження передав корпоративні права в управління.

Того самого 2015-го року міністр МВС призначив Криклія заступником начальника Департаменту ДАІ. 

Напередодні призначення на посаду в ДАІ Арсен Аваков поставив Криклію задачу “реалізувати реформу корумпованої мережі МРЕВ і замінити її на систему Центрів надання адміністративних послуг МВС за грузинським і європейським зразками”.

Буквально за декілька місяців Аваков зробив Криклія керівником Головного сервісного центру МВС України. На цій посаді він пропрацював 3,5 роки до самого обрання народним депутатом від “Слуги народу”.

Як вихваляються у МВС, за 3 роки реформи сервісних центрів командою Криклія було створено 114 сервісних центрів МВС нового зразка, які надають послуги за принципом “єдиного вікна”, 25 мобільних сервісних центрів у віддалених населених пунктах, запрацював електронний кабінет водія. 

Зв’язки: 

Швидка кар’єра у МВС, починаючи одразу з радника міністра, говорить про те, що без допомоги Арсена Авакова тут не обійшлося. Запитання щодо його зв’язків з очільником МВС Криклій чув неодноразово. Завжди коментував, що Аваков не просував його по службі, але погоджувався, що “підтримка міністра була”. 

Криклій був учасником праволіберального руху “Люди важливі”, який організували перший заступник міністра економрозвитку Максим Нефьодов, депутат Київради Сергій Гусовський, Віктор Андрусів та новопризначений прем’єр-міністр Олексій Гончарук. 

 

 

За даними “Української правди”