АМПУ: норми законодавства щодо операцій з пальним мають бути доопрацьовані

Представники галузевих асоціацій та провідних підприємств України, зокрема й ДП «АМПУ», звернулися до вищихорганів державної влади з проханням відтермінувати введення в дію нових норм законодавства, що з 1 липня цього року мають регулювати діяльність, пов’язану з операціями з пальним. Наступним кроком має стати доопрацювання цього законопроекту у співпраці з представниками реального сектору економіки, в першу чергу, кінцевими споживачами пального. Мета – запобігти значним втратам на рівні економіки всієї держави.

Представники АМПУ, галузевих асоціацій, а також провідних державних компаній добувної, переробної та аграрної промисловості, енергетики, автомобільного, залізничного та авіаційного транспорту переконані, що введення в дію законопроекту в існуючій формі та запровадження нових механізмів контролю за обігом та обліком пального саме для кінцевих споживачів пальногоу визначений законодавством термін призведе до негативних економічних наслідків та значних ризиків для реального сектору економіки.

Цього висновку вони дійшли в ході круглого столу «Щодо проблематики навколо імплементації з 01.07.2019 р. норм законодавства щодо діяльності, пов’язаної з операціями з пальним», організованого Українським союзом промисловців і підприємців.

Щоб запобігти суттєвим економічним втратам як на рівні окремих підприємств, так і видів економічної діяльності загалом, учасники круглого столу звернулися до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Секретаря Ради національної безпеки та оборони України, голів фракцій та голів комітетів Верховної Ради України з наступним проханням:

• ініціювати термінове включення проекту Закону (реєстр. № 10212) «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо покращення адміністрування окремих податків і зборів» від 09.04.2019 р. до порядку денного парламенту та його розгляду за скороченою процедурою;

• скасувати ліцензування діяльності усіх суб’єктів господарювання, які здійснюють споживання пального для потреб власної діяльності, – кінцевих споживачів пального;

• залучити експертів-учасників Круглого столу до всебічного аналізу ситуації, що склалась, та комплексного доопрацювання прийнятих Законом № 2628 норм законодавства.

АМПУ приєднується до цього звернення і наполягає на доопрацюванні цього законопроекту з урахуванням позиції кінцевих споживачів пального.

З оригіналом звернення можна ознайомитись за цим посиланням.