У порту Херсон поновлено роботи з експлуатаційного днопоглиблення

Після завершення дії нерестових заборон, що тривав з початку квітня до середини червня та проведення підготовчих робіт відновлено експлуатаційне днопоглиблення в акваторії морського порту Херсон.

«Експлуатаційне днопоглиблення відновлено з 16 червня. Виконання робіт необхідно для підтримання паспортних характеристик акваторії і гідротехнічних споруд порту (причалів). Дані роботи передбачають очистку дна від наносів піску, мулу та іншого сміття з метою підтримання необхідної паспортної глибини, забезпечення нормальної експлуатації судноплавних шляхів і гідротехнічних споруд. Реалізація цього проекту дозволить на 100% використовувати паспортні та проектні потужності морського порту, що в свою чергу призведе до збільшення вантажообігу»,— прокоментував подію начальник Херсонської філії ДП «АМПУ» Володимир Гаращенко. Він також додав, що відновленню днопоглиблювальних робіт передували проведення попередніх промірів глибин на ділянках підхідного каналу і біля причалів та водолазне обстеження дна з вилученням сторонніх предметів.

Черпання проводиться одночасно на двох ділянках: біля причалів Херсонської філії ДП «АМПУ» роботи виконуватиме плавкран КПЛ-99, з грунтовідвізною шаландою «Ізмаїльська», а на річковій частині Херсонського морського підхідного каналу працюватимуть багаточерпаковий земснаряд «Дунай», грунтовідвізні шаланди «Куяльницька», «Київська» та допоміжне судно для завезення якорів «МЗ-9».

До призупинення експлуатаційного черпання через весняний нерест риби, днопоглиблювальним флотом ТОВ «СМД ІНВЕСТ» було виконано майже 70% робіт від запланованого обсягу виїмки ґрунту, що складає біля 400 тисяч куб. м. Тоді черпання було проведено на якірних стоянках № 3, № 8, № 5, № 6, № 6а, № 7 та на ділянці підхідного каналу до кар’єру с.Рибальче.

Проведення робіт з експлуатаційного днопоглиблення відбувається із забезпеченням усіх природоохоронних заходів відповідно до діючих норм та правил.

2019062001