Міська влада Миколаєва проведе переговори про відстрочення запуску галереї до 8 причалу Миколаївскього порту

Нинішній депутатський корпус створив проблему на вул.Заводська, 35 з будівництвом транспортної галереї до Миколаївського морського порту в 19 метрах від вікон жилих будинків, і цю проблему йому треба буде вирішити. 82 миколаївця не готові і не можуть чекати – вже з 1 липня галерея повинна запрацювати.

Це стало зрозуміло на другому засіданні робочої групи з розробки заходів по відселенню власників квартир, які проживають на вул.Заводська, 35, яке відбулося сьогодні, 7 травня, повідомляє кореспондент Інше ТБ.

В рамках робочої групи депутати і чиновники хочуть розробити Програму розвитку території міста Миколаєва на 2020-2022 рр., Одним з пунктів якої і буде рішення проблеми жителів вул.Заводська, 35 – їх відселення в куплені містом квартири. Без прийнятої цільової програми виділення коштів міського бюджету неможливо. І саме Заводська, 35 повинна, стати тим самим «першопрохідцем», завдяки якому повинна бути відпрацьована процедура, виписано юридично грамотне обгрунтування для виділення коштів з міського бюджету на покупку квартир для тих, хто відселяється (зараз, судячи з інформації в.о. директора юридичного департаменту Євгена Юзвака, юридичних підстав, які підходять під цей випадок, взагалі немає в нормативних актах, – прим.ред.). Адже в майбутньому таке відселення має торкнутися жителів і інших мікрорайонів, прилеглих до портів, – «Ялт», ЖДП і т.д. Так вважають депутати. Ось тільки жителі не можуть чекати.

– У нас запуск галереї в липні – як нам жити? Ми будемо програму розробляти, всю Заводську відселяти? – в серцях запитувала депутатів мешканка Заводський, 35 Ірина Кострикіна.

– Ірина, можна перейти на емоції і нічого не зробити. Ми говоримо про ті речі, які реально реалізувати. Я вам з самого початку сказав, що раніше кінця року взагалі мріяти про щось складно. Тому що ніхто не підпишеться під незаконним рішенням. А щоб рішення прийняти законно, потрібні процедури, – відповідав їй депутат Сергій Ісаков.

– А коли в оренду ви давали землю (мова йде про рішення Миколаївської міськради №28 / 3 від 16 листопада 2016 року, яким ПрАТ «НКХП» було передано земельну ділянку для будівництва галереї – прим.ред.), А коли сертифікат ви давали в лютому, коли будівництво йшло? Куди дивилися ви всі? – питала Ірина Кострикіна.

Мешканка будинку по вул.Заводська, 35 Раїса Майстрюк ще раз нагадала всю передісторію будівництва транспортної галереї, яка повинна бути запущена 1 липня, і в який раз нагадала про вимоги жителів.

– Ми вимагаємо одного: не наступайте нам на голову, ми люди! І якщо у вас в генплані міста і в плані зонінгу ми відсутні, то, напевно, нас спочатку треба відселити, а потім давати дозвіл на будівництво промислових підприємств на цій території. Ви сьогодні говорите, що у вас немає коштів, що ви не можете юридично це (зробити), – товариші, у мене документи ваші, ваше рішення, все виписки до цього рішення, які подані з порушеннями Державних санітарних норм … Я прошу врахувати і вирішити питання про те, коли буде запускатися галерея, і коли ми будемо відселені. Це повинно бути зроблено навпаки: спочатку відселення жителів, потім запуск галереї, – сказала Раїса Майстрюк.

1-й заступник міського голови Володимир Криленко вголос озвучив думку про те, що треба б провести переговори з НКХП про відстрочку запуску галереї. Але на скільки можна відстрочити запуск об’єкта, який – знову-таки завдяки міській владі – вже прийнятий в експлуатацію? До розробки та затвердження Програми розвитку території міста Миколаєва на 2020-2022 рр.?

Загалом, через два тижні робоча група домовилася провести чергове засідан