В Одесі обговорили Імплементаційний план виконання Стратегії розвитку ВМС України до 2035 року

На робочій зустрічі були присутні представники командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, інституту Військово-Морських Сил Національного Університету «ОМА» , Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського, фахівці-експерти зі Сполучених Штатів Америки та представник від Королівських ВМС Великобританії – радник Міністерства оборони України з питань оборонного планування.

– Сьогодні ми проводимо чергову робочу зустріч, на якій розглядаємо та обговорюємо роботу п’яти груп, які були створені для деталізації вимог Стратегії розвитку вітчизняного флоту за функціональними напрямками, такими як система управління, логістика, озброєння, освіта та система спостереження за надводною обстановкою, – розповідає заступник начальника штабу ВМС ЗС України з питань євроатлантичної інтеграції капітан 1 рангу Андрій Риженко. – Планується ще декілька таких робочих зустрічей в ході яких всі напрацювання будуть реалізовані в документах, і вже цього літа цей Імплементаційний план буде представлений командувачу ВМС ЗС України на затвердження.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року командувач ВМС ЗС України адмірал Ігор Воронченко затвердив Стратегію розвитку Військово-Морських Сил Збройних Сил України до 2035 року.