У цьому році очікуються будівництво 22 сучасних патрульних кораблів, – Порошенко

Президент України Петро Порошенко анонсував заходи по зміцненню обороноздатності Державної прикордонної служби України за рахунок 22 сучасних кораблів патрульного класу. Про це він повідомив, виступаючи з нагоди дня прикордонника в Черкасах в Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби ім.генерала-майора І.Момота в п’ятницю.

“У цьому році очікуємо укладення договорів на будівництво 22 сучасних кораблів. Ці кораблі будуть патрульного класу і надійно виконуватимуть поставлені завдання з охорони морського кордону”, – сказав Порошенко.

Порошенко підкреслив, що Україна впевнено формує європейське обличчя прикордонної служби. “Ми впевнено формуємо європейське обличчя прикордонної служби, забезпечуємо її здатність ефективно працювати за стандартами НАТО”, – сказав Президент.

“В умовах російської агресії, терористичних загроз і міграційного кризи нами реалізуються додаткові заходи щодо посилення контролю за в’їздом в Україну, в тому числі в стислі терміни в пунктах пропуску було розгорнуто система біометричного контролю”, – розповів Президент.

“Важливим напрямком роботи є нарощування морського компонента – розгорнуто регіональне управління морської охорони”, – додав Порошенко.