Україна і Туреччина готують спільні проекти у військовому кораблебудуванні, – командувач ВМС

Про це Укрінформу повідомив командувач ВМС України Ігор Воронченко за результатами участі в Міжнародній оборонній виставці “IDEF-2019”.

“Виставка дуже насичена, тут представлено багато компаній, провідних і відомих, зокрема турецьких. Для нас вже деякі проекти про співробітництво в сфері реалізації з будівництва кораблів типу” корвет “і ракетних катерів”, – повідомив Воронченко.

Він також розповів про зустріч з командувачем ВМС Турецької Республіки Аднаном Озбалом.

“Ми ще раз покроково пройшли всі питання міжнародного співробітництва між Військово-морськими силами Туреччини і України. Мене запевнили, що питання міжнародного співробітництва тільки розширюватимуться з надання відповідної інформації, підготовки, безпеки в Чорноморському регіоні і участі в міжнародних навчаннях”, – сказав командувач ВМС України.

Воронченко також уточнив питання про деякі перспективні проекти двостороннього співробітництва.

“Що ж стосується технічного співробітництва, вже є проект, і я впевнений, що найближчим часом ми складемо план кооперації, і він почне діяти. Тому турецька сторона також зацікавлена ​​і в наших підприємствах, особливо щодо енергетичних установок на кораблях та іншому”, – сказав він.