Фрегат “Гетьман Сагайдачний” став на ремонт на ИСРЗ міста Чорноморськ

19 березня на Ильїчівський Суднобудівний-Ремонтний Завод (ИСРЗ) зайшов на ремонт фрегат “Гетьман Сагайдачний”. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

“Корабель – саме корабель, а не судно, тому що військовий – за мірками заводу невеликий, близько ста двадцяти метрів в довжину. На пірсі, поряд з величезним паромом і ще кількома великовантажними суднами, фрегат здалеку виглядає дуже спокійним і мирним. Наближаючись, роздивляюся оснащення і розумію, що це тільки зовнішнє враження. Фотографувати / відео поки не дозволили, порушувати заборону не стала, хоч і дуже хотілося. Нехай все буде правильно, я це люблю. Разом з нашими співробітниками постояла трохи біля борту, спостерігаючи, як команда розгортає трап і готується “освоїтися” на заводі. Уважно дивилася на молодих, таких серйозних і зайнятих військових моряків. Із задоволенням відзначила нову акуратну форму, простежила поглядом за кроками одного з матросів – підошва берців на вигляд гнучка і комфортна. Зустрічаючись очима – моряки посміхаються.

Взагалі, від побаченого на кораблі залишилося відчуття повної символічності. Однозначно, фрегат не новий і проблем з технічним станом, думаю, вистачає. Але люди, команда – цілком сучасні, підтягнуті, злагоджено діють. І є впевненість, що вони розуміють, що роблять, і все зуміють, і все зроблять, як потрібно. А корабель ми їм впорядкуємо, це просто техніка.” – повідомила прес-секретар заводу.

Офіційна інформація буде згодом.