З 26 березня в Миколаєві обмежать рух вантажівок через Варварівський міст понад 20 тонн (Відео)

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко звернувся до Міноборони України з питання зведення понтонно переправи в селі Гур’ївка Новоодеського району через річку Південний Буг.

Про це йшлося сьогодні, 19 березня, на комплексному нараді щодо ремонту Варваровського моста, повідомляє кореспондент Iнше ТВ.

– Будемо реалістичні, у нас сьогодні є проблема. Практично, кожне місто в Україні має таку ж проблему, а кожен народний депутат буде опікати своє місто, тому постійно будуть розмови, у кого як. Ми розуміємо, що коли ми розгортаємо понтонну переправу, то це для нас не просто іграшки, а прямий сигнал всій Україні, всім чиновникам, що у нас є реальна проблема і реальна загроза. Ми не хочемо чекати, у нас виконані всі експертні оцінки, – вказав Олексій Савченко.

Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич на це зауважив, що орієнтовна вартість такої переправи складе близько 300 мільйонів гривень. Такі калькуляції він зробив, виходячи з вартості одного понтона, який недавно купували для Аляудського моста в Миколаєві, тим більше для нормального руху потрібно робити в дві сторони.

– Також потрібно зробити під’їзди. Раніше переправа була на Варварівському узвозі, зараз її не можна використовувати для цього переїзду. Також річка наша є судноплавної, ходять баржі, – сказав Олександр Сенкевич.

З наступного тижня, орієнтовно 26-27 березня, в Миколаєві обмежать рух вантажівок по Варварівський міст через річку Південний Буг – пропускатимуть транспортні засоби, вага яких не перевищує 20 тонн.

Відео ТРК “Миколаїв”.