“Холлеман Україна” підтвердила наміри на опрацювання 53 комплектів вітрогенераторів через “Бердянський Морський Торговельний Порт”

Логістинча компанія  “Холлеман Україна” підтвердила наміри на опрацювання 53 комплектів вітрогенераторів через ДП “БМТП”. Крім того, завершились переговори з китайською фірмою “China machinery engineering corporation” про перевантаження в Бердянському порту 10 комплектів вітроенергетичних установок.

25-го лютого директор компанії “Холеман Україна” Михайло Плесовських надіслав листа на адресу ДП “БМТП”, в якому висловив подяку колективу державного портового оператору за ефективну і професійну роботу з обробки 26 комплектів вітрогенераторів для Приморської ВЕС-1. Повідомляється, що високий професійний рівень бердянських портовиків відзначили і в компанії “General Electric”. Тому було ухвалено рішення продовжити співпрацю з “Бердянським морським торговельним портом” і в 2019 році.

Так, в цьому році компанія “ДТЕК” запускає реалізацію другої черги Приморської ВЕС. 26 комплектів вітроенергетичного обладнання будуть постачатись через Бердянський порт. Очікується, що перше судно з вітрогенераторами зайде до порту вже наприкінці березня.

Крім того, в 2019-му розпочинається реалізація проекту з будівництва Запорізької ВЕС-1. В рамках першої черги очікується поставка 27 комплектів вітрогенератоів. Логістикою займатиметься “Холлеман Україна”. Перше судно очікується у вересні поточного року.

Для довідки: Запорізька ВЕС розміщуватиметься за межами населених пунктів на території Дівненского, Добровського, Дунаєвського, Гірсовского, Надеждинського і Мордвинівського сільських рад в Приазовському та Мелітопольському районах Запорізької області. На території зазначених шести сільських рад планується встановити до 167 вітряних турбін з лінією електропередач 330 кВ на території  – Новенської – сільської ради, а також за межами населеного пункту. Турбіни для станції поставить General Electric.  Встановлена ​потужність першої черги ВЕС складе 225 МВт, в подальшому вона може бути розширена до 500 Мвт.

http://portinfo.com.ua