Китайська компанія підписала з УДП меморандум про модернізацію флоту

2017-05-31 13:05:21

Загальна вартість робіт оцінюється в 50 млн доларів.



Китайська компанія China National Technical Import & Export Corporation (CNTIC) та Українське Дунайське пароплавство підписали меморандум про співпрацю. 
Про це заявив голова правління ПрАТ "Українське дунайське пароплавство" Дмитро Барінов під час презентації Стратегії розвитку флоту компанії, повідомляє ЦТС.
За його словами головною проблемою наразі є старіння флоту, тож було розроблено стратегію, яка передбачає будівництво 40 нових барж типу SLG і модернізацію 21 буксира. Будівництво барж буде проводитися на базі старих ліхтарів, а модернізація буксирів передбачає заміну двигунів
Вказану суму пароплавство планує залучити у закордонних інвесторів. "Ми провели переговори з нашими партнерами – австрійською компанією Panta Rei і китайської China National Technical Import & Export Corporation (CNTIC). З останньої ми підписали меморандум про співпрацю, а в липні наша делегація поїде до Китаю", – заявив Дмитро Баринов.
Загальна вартість робіт оцінюється в 50 млн доларів. Оновлення флоту має завершитися до 2031 року.
Зараз флот УДП нараховує 466 судів (буксирів і барж), більшість з яких застаріли, а частина судів знаходиться у відстої.
Державна компанія China National Technical Imp. & Exp. Corp. (CNTIC) була заснована в 1952 році. Вона спеціалізується на інвестиціях в технології, продажу технічних рішень тощо.