Введення в експлуатацію дунайської переправи Орлівка-Ісакча знову переносять – на 2018 рік

2017-05-03 10:30:31

Раніше що переправа буде введена в експлуатацію в жовтні 2017 року.



Орієнтовним терміном закінчення будівельних робіт на поромній переправі Орловка-Ісакча між Україною та Румунією на Дунаї називається весна 2018 року.
Таку інформацію озвучив заступник гендиректора ТОВ "Поромний комплекс "Орловка" Віталій Нікула в коментарі порталу ЦТС .
За його словами, мова йде про завершення будівельних робіт як з української, так і з румунської сторони. Він також повідомив, що "найближчим часом очікується отримання дозволу на проведення будівельних робіт румунським партнером у себе на ділянці".
Нагадаємо, що зволікання з реалізацією проекту раніше пов’язувалася саме з відставанням в оформленні та погодження необхідних документів з румунської сторони. "Українське підприємство випереджає свого румунського партнера на 4-5 місяців, за останніми даними румунське підприємство знаходиться на стадії узгодження проекту і отримання всіх необхідних дозвільних документів і як тільки даний процес ними буде завершено, ми плануємо синхронно запустити подальші будівельні роботи, тому що поромна переправа повинна синхронно запуститися з обох сторін річки ", – відзначав Віталій Нікула в листопаді минулого року.
Тоді передбачалося, що переправа буде введена в експлуатацію в жовтні 2017 року.
З української сторони за станом на кінець 2016 року була виконана близько 30% необхідних робіт: на 6 га було піднято грунт на 1,7 метрів, проведені 2 лінії електропередач, побудована водонапірна свердловина, підведена 2-кілометрова лінія електропередач і дві альтернативні лінії зв’язку. Навесні 2017 року прогнозувалося початок будівництва гідротехнічних споруд.
Нагадаємо, що будівництво стартувало восени 2015 року. На переправі будуть працювати 4 порома з осадкою 1,5 метра. Відстань між українським і румунським берегами на переправі складе не більше 900 метрів.