Суднобудівний завод в Керчі розраховує отримати від окупантів замовлення на криголам. Але потрібна “величезна робота з підготовки виробництва”

2017-04-26 17:18:19

Головний інженер підприємсва розповідає, що заводу “потрібно провести величезну роботу з підготовки виробництва”



Керівництво суднобудівного заводу "Залив" в окупованій РФ Керчі сподівається отримати від російських окупантів замовлення на будівництво криголаму нового покоління.
На даний час міністерство промисловості і торгівлі РФ вирішує яке саме підприємство, буде займатися будівництвом проекту 10510. 
У зв’язку з цим прес-служба заводу «Залив» уже поширила прес-реліз, в  якому зазначено, що саме це підприємство "має всі шанси отримати цей проект в реалізацію. Адже такої кількості досвіду і виробничого потенціалу, як у керченського заводу, на даний момент немає ні у одного суднобудівного заводу Росії".
Плани заводу грунтуються на факті неодноразового проведення на базі Криловського наукового центру робочих зустрічей головінженера заводу «Залив» Олексія Іванова і генерального директора ЦКБ «Айсберг» Олександра Рожкова. Однак на "Заливі" визнають, що одних зустрічей  буде замало.
Головний інженер підприємсва О. Іванов розповідає, що заводу "потрібно провести величезну роботу з підготовки виробництва". Так, на підприємстві за його словами відроджено відділ ядерної безпеки, в найближчих планах створення ділянки агрегатування. 
"Звичайно, ми розуміємо, що забезпечити проведення всього необхідного комплексу робіт самостійно завод «Залив» не зможе, тому в планах залучення ряду технічних експертів, які дадуть необхідні консультації по розробці можливих варіантів побудови, а також організації технічних заходів для оптимізації процесу підготовки" – каже Іванов.