Поромним комплексом Чорноморського порту зацікавилася азербайджанська держкомпанія

2017-04-27 07:37:02

В порту “Чорноморськ” побувала делегація Азербайджанського Каспійського морського пароплавства



Директор ДП «МТП« Чорноморськ» Сергій Крижанівський провів зустріч з головою правління Азербайджанського Каспійського морського пароплавства Рауфом Валієвим і супроводжували його офіційними особами, а також партнерами по морському бізнесу.
Як повідомляють у прес-службі підприємства, Рауф Валієв коротко ознайомив українську сторону з підприємством, яке він очолює. За його словами Азербайджанське Каспійське морське пароплавство є державною структурою, яка досить успішно працює і приносить прибуток своєї держави. До складу ЗАТ «Азербайджанське Каспійське Морське пароплавство», поряд з транспортним флотом, входять спеціалізований флот і судноремонтні заводи. Транспортний флот складається з 98 судів, в тому числі, і з 13 поромів. На сьогоднішній день ЗАТ «Азербайджанське Каспійське Морське пароплавство» є єдиним оператором поромних перевезень в Каспійському морі.
Пан Рауф Валієв підкреслив, що уряд Азербайджану поставив перед підприємством завдання по співпраці з Україною в частині успішної і якнайшвидшої реалізації проекту Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут (ТКТМ). На сьогоднішній день Азербайджанське Каспійське Морське пароплавство виконує роль сполучної ланки в транспортному коридорі Європа – Кавказ – Азія.
Члени делегації з Азербайджану оглянули територію порту «Чорноморськ», побували на поромному комплексі та ознайомилися з його роботою. Гості особливо відзначили можливості  поромного комплексу порту «Чорноморськ».
Під час зустрічі директор Одеської філії «ЛИСКИ» Іван Ємець показав паром «Герої Плевни», що отшвартувався біля причалу №8. Делегація піднялася на борт судна. В цей же день делегація також відвідала паром «Герої Шипки», який в даний момент знаходиться на ремонті на «ИСРЗ».
Азербайджанські партнери не виключають можливості покупки або взяття в оренду поромів «Герої Шипки» і «Герої Плевни», які знаходяться в оперуванні компанії «ЛИСКИ».
Представники Азербайджанського Каспійського морського пароплавства планують здійснити наступний візит в порт «Чорноморськ» влітку 2017 року.