У Миколаєві збудують полігон для відпрацювання навичок боротьби за живучість корабля майже за півтора мільйони

2017-04-26 16:27:43

За ці гроші підрядник повинен до 26 червня цього року розробити проект навчального стадіону «Боротьба за живучість».



Військова частина А3163, розташована в Миколаєві біля Південнобузького (Варварівського) мосту, на базі якої створено Навчальний центр Військово-Морських Сил Збройних Сил України, має намір укласти договір з ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» на суму 1 млн. 480 тис. грн. 
Про це повідомляє  місцеве видання mycity з посиланням на дані системи «Прозорро».
За ці гроші підрядник повинен до 26 червня цього року розробити проект навчального стадіону «Боротьба за живучість».
Полігон планують використовувати для відпрацювання особовим складом військової частини практичних навичок з оперативного усунення аварійних ситуацій на надводних кораблях, катерах і допоміжних судах. Зокрема, відпрацьовуватимуться дії щодо виходу з затоплених відсіків корабля.
Проектант повинен передбачити розміщення на полігоні комор для спецодягу, зберігання дихальних апаратів, навчально-тренувального інвентарю; приміщень побутового призначення: санвузли, душові, тамбури і коридори, а також тренажерів. Зокрема, тренажери-полігони повинні бути обладнані імітаторами локальних вогнищ загоряння / водних течій / затоплень; стаціонарними та переносними засобами боротьби із загорянням (пожежами) і т. д.
На полігоні повинна бути встановлена ​​пожежна сигналізація.
Проектантові потрібно продумати, щоб полігон можна було експлуатувати при температурах від -25 до + 50 градусів.
ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» входить до складу концерну «Укроборонпрому». Керує проектним центром з 2013 року Олександр Жолоб.