За захід в порти окупованого РФ Криму сімох представників команди «SKY MOON» оштрафували на “захмарну” суму в 1700 гривень

2017-02-24 12:50:47

Держприкордонслужба повідомила завершення досудового розслідування у справі про порушення судном «SKY MOON» законодавства України



Прикордонники та співробітники військової прокуратури завершили комплекс заходів досудового розслідування у справі про порушення судном «SKY MOON»  законодавства України і заходу до тимчасово закритих портів окупованого Криму.
Про це на брифінгу в інформаційному агентстві «Укрінформ» розповів помічник Голови Державної прикордонної служби України – прес-секретар Олег Слободян – повідомляють у Держприкордонслужбі.
«7 членів суднокоманди притягнуто до відповідальності за ст. 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено на кожного штраф – 1700 гривень», – сказав він.
Також Олег Слободян додав, що стосовно капітана судна та його старпома складені протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 185-10 КУпАП за злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця Держприкордонслужби.
Крім того, зазначалося, що Одеською митницею стосовно капітана судна складено протокол про порушення митних правил за ч.1 ст.482 Митного кодексу, а судно та товар(сода) вилучено. Розгляд справи у Малиновському районному суді м. Одеса, який мав відбутися 23 лютого, буде перенесено на іншу дату. 
В даний час екіпаж перебуває на судні в порту Рені. Прикордонні наряди здійснюють контроль за дотриманням режиму в пункті пропуску та прикордонного режиму.