Родичі моряків з “Free Neptune” збираються пікетувати Верховну Раду та Кабмін

2017-02-03 11:56:45

На борту судна, яке стоїть в Омані, знаходиться 23 українських моряки.



Родичі українських моряків з судна "Free Neptune" під прапором Ліберії, що вже тривалий час стоїть в Омані, через тяжкого становища екіпажу змушені організувати мітинг і пікетувати будівлю Кабінету Міністрів України та Верховної Ради.
Про це повідомляє Seafarersjournal з посиланням на близькі членів екіпажу судна "Free Neptune".
"На сьогоднішній день від судновласника на судно не надійшло ні грама продуктів і ні краплі питної води! Мабуть, мета судновласника – самознищення членів екіпажу. Вони просто кинуті на вимирання і тоді буде нікому виплачувати їх зарплату", – розповідає мати одного їх моряків.
"Не можна допустити думки, щоб Міністерство закордонних справ не знайшло можливості повернути молодих хлопців додому до своїх родин, дітей, батьків і матерів. Якщо судновласник відмовляється йти їм на поступки, то наша держава просто зобов’язана не зронити свою честь і гідність, – вишукати засоби для репатріації громадян своєї країни ", – говорить вона.
Нагадаємо, що на борту судна, яке стоїть в Омані, знаходиться 23 українських моряки. Деякі з них влаштовувалися на судно через крюїнгову компанію "Джерела" (Одеса), а також через компанію "Evromariner" в Маріуполі. Оператором судна є грецька компанія "FreeBalkers". Судновласник заборгував колишньому й нинішньому екіпажу колосальні суми. Наприклад, на кінець травня заборгованість становила 400 тисяч доларів.