Україна готується до аудиту ІМО

2017-02-03 11:28:02

Майбутні перевірки обоворили на засіданні Правління Громадської ради при Міністерстві інфраструктури України



31 січня, заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк взяв участь у засіданні Правління Громадської ради при Міністерстві інфраструктури України. Питання підготовки Міністерства інфраструктури до аудиту ІМО та результати внутрішніх аудитів підприємств морського та річкового транспорту, були основними на порядку денному.
Як повідомляють у прес-службі Міністерства інфраструктури України, з метою здійснення належної підготовки до аудиту ІМО в Міністерстві інфраструктури України організовано ряд робочих груп по відповідним напрямам: системі підготовки та дипломування моряків і реформуванню служб капітанів морських портів.
«Міністерством інфраструктури України розробляється план заходів спрямований на забезпечення співробітництва з питань судноплавства і безпеки мореплавства. На сьогоднішній день, особливу увагу приділено забезпеченню належної охорони портової інфраструктури», – зазначив Юрій Лавренюк.
За інформацією Державної служби України з безпеки на транспорті, Укртрансбезпекою вживаються заходи щодо розробки проектів нормативно-правових актів та деталізованого Плану заходів виконання вимог ІМО.
Учасники засідання особливу увагу приділили обговоренню результатів внутрішніх аудитів підприємств морського та річкового транспорту, які були проведені Міністерством інфраструктури України у 2016 році.
«За друге півріччя 2016 року, Міністерством інфраструктури України було проведено 19 контрольних заходів у вигляді аудитів ефективності, аудитів відповідності та фінансових аудитів, 11 з яких – позапланові. Основну частину аудитів було проведено саме на підприємствах морського та річкового транспорту. На сьогоднішній день, за результатами виявлених правопорушень, ми маємо ряд зареєстрованих кримінальних проваджень по яких триває слідство», – повідомив заступник Міністра інфраструктури.
Лавренюк зазначив, що за результатами кожного аудиту надані рекомендації з метою підвищення ефективності процесів управління, а також удосконалення діяльності підприємств галузі.