В зоні АТО проросійські формування посилюють обстріли. Є жертви серед військових і цивільного населення

2017-02-03 09:10:01

В Авдіївці проросійські формування обстріляли пункт видачі гуманітарної допомоги, в результаті чого загинули та були поранені мирні мешканці.



Станом на ранок 3 лютого обстановка по усій лінії розмежування в зоні АТО продовжує загострюватись.
Як повідомляє  прес-центр штабу АТО, практично на всіх напрямках проросійські збройні формування застосовують заборонені Мінськими домовленостями реактивні системи залпового вогню та важку артилерію.
На Донецькому – противник обстріляв з РСЗВ БМ-21 “Град” Галіцинівку, зі 152 міліметрової артилерії, 120 та 82 міліметрових мінометів – Авдіївку, Луганське та Троїцьке.
На Маріупольському російсько-окупаційні війська застосували РСЗВ БМ-21 “Град” по Талаківці, 120 та 82 міліметрові міномети по Водяному, Новотроїцькому й Мар’їнці.
На Луганському по Новозванівці гатила ворожа 152 міліметрова артилерія, а 120 та 82 міліметрові міномети – по Попасній й Новозванівці. 
Загалом, станом на 8.00 3 лютого зафіксовано 24 обстріли. За офіційними даними двоє українських військовослужбовців загинули, одного поранено.
За минулу добу 2 лютого 2017 року на Донецькому напрямку окупаційні війська вели вогонь по  позиціях ВСУ з РСЗВ БМ-21 “Град” в районі Авдіївки Пісків, Кам’янки та Опитного. Тут же протягом всього дня практично безперервно вогонь вели танки, міномети різних калібрів, гранатомети та стрілецька зброя. В Авдіївці проросійські формування обстріляли пункт видачу гуманітарної допомоги. Є жертви серед мирного населення.
Як повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, – в результаті обстрілів 2 лютого було двоє загиблих: місцева мешканка та військовослужбовець ДСНС, троє поранених: офіцер ДСНС, іноземний фотокореспондент та місцева мешканка, яка отримала легке поранення в результаті попадання снаряду у п’ятиповерхівку та відмовилась від госпіталізації. Пораненим надається уся необхідна медична допомога. – зазначив голова Донецької ВЦА.
По Гранітному та Луганському – 122 міліметрова артилерія. По Луганському, Новгородському, Троїцькому, Мар’їнці, Верхньоторецькому, Водяному, та Пісках – міномети різних калібрів. 
На Маріупольському напрямку по українських позиціях в районі Широкиного, Новогригорівки та Старогнатівки вогонь вели РСЗВ БМ-21 Град. 122 міліметрова артилерія, 120 та 82 міліметрові міномети вели вогонь по Водяному, Красногорівці, Богданівці, Гранітному, Широкиному, Опитному, Мар’їнці, Чермалику. По Березовому, Павлополю, Гнутовому та Водяному бойовики вели вогонь з гранатометів, зенітних установок, стрілецької зброї. Чермалик обстріляли з ПТРК, а по позиціям біля Мар’їнки та Павлополя вогонь вели снайпери. 
На Луганському напрямку – зі 152 міліметрової артилерії російсько-окупаційні війська обстріляли Новозванівку, а з мінометів – Кримське та Сизе. З гранатометів та стрілецької зброї – Новозванівку та Новоолександрівку.
Загалом за день зафіксовано 114 обстрілів. Четверо українських вояків загинуло, сімнадцять – поранено.