Адміністрація Одеського порту ініціює конкурс проектів архітектурної концепції пасажирського комплексу.

2017-02-01 10:03:52

АМПУ представила концепцію розвитку пасажирського комплексу Одеського порту



Керівник ДП «АМПУ» Райвіс Вецкаганс в ході робочої зустрічі з міським головою Одеси Г. Трухановим представив концепцію подальшого розвитку пасажирського комплексу Одеського морського порту.
Як повідомляють у прес-службі АМПУ, в рамках пасажирського комплексу Одеського порту планується розвиток трьох напрямків:
— Розвиток соціального простору для городян і гостей міста з штучними тіньовими зонами, оглядовими майданчиками і зонами відпочинку;
— Розвиток подієвого і ділового туризму, в тому числі проведення виставок, конференцій, гастрономічних фестивалів, концертів, ярмарок, створення майданчика для сімейного культурного дозвілля та дитячого центру розваг;
— Розвиток індустрії розваг шляхом створення цілорічного освітнього і культурного центру відпочинку городян і гостей міста. У тому числі планується створення ресторанів і фуд-кортів.
Також на третьому рівні пасажирського комплексу планується розміщення міського туристичного інформаційного центру відповідно до найкращих європейських стандартів.
Модернізація пасажирського комплексу не торкнеться традиційних завдань порту з прийому іноземних туристів, розміщення дипломно-паспортного відділу служби капітана порту і офісів адміністрації порту.
Розвиток всіх зазначених проектів вимагає тісної співпраці з міською владою, в частині пошуку інвесторів для розвитку пасажирського комплексу.
В ході зустрічі адміністрація Одеського порту ініціювала проведення національного конкурсу на розробку єдиної архітектурно-художньої концепції відкритої площі пасажирського комплексу.
В результаті зустрічі створено робочу групу з розвитку пасажирського комплексу, як ключової туристичної локації Одеси.
«Я маю великий досвід роботи в умовах, коли порт нерозривно пов’язаний з містом і я глибоко переконаний, що найбільший результат для жителів міста і для бізнесу, що працює в порту, приходить тоді, коли міська влада і портова адміністрація працюють разом. Форми співпраці можуть бути різними, і ми будемо шукати спільну стратегію для загального блага і поліпшення ефективності роботи порту»,— підкреслив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.
«Ми раді можливості відкритого спілкування з Адміністрацією морських портів України і сподіваємося на конструктивний діалог і вироблення дорожньої карти співпраці між міською адміністрацією та Одеським морським портом. Одеський порт і міська влада завжди були союзниками, і сподіваємося, що всі подальші проблеми ми будемо вирішувати спільно, тільки в конструктивному діалозі»,— зазначив у свою чергу Геннадій Труханов.