В Маріупольському морському порту відбулась Рада порту

17 листопада відбулось чергове засідання Ради морського порту Маріуполь.

З огляду на особливу ситуацію, пов’язану з коронавірусом, нарада відбулась в форматі онлайн-конференції з дотриманням обов’язкових протиепідемічних обмежень.

Загалом у заході взяли участь 8 членів Ради морського порту Маріуполь.

Головував на засіданні в.о. начальника Адміністрації Маріупольського морського порту Сергій Гусаков. На засіданні обговорили результати вантажопереробки. За 9 місяців 2020 року вантажопереробка в Маріупольському морському порту склала – 5,32 млн тонн що на 16,2% більше показників аналогічного періоду 2019 року. Перевалка зернових в Маріупольському порту за 9 місяців 2020 року склала 1, 052 млн тонн, що більше на 27,6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

У розрізі портових операторів вантажообіг розподілений таким чином:

⚓ ДП «ММТП» — 4.656 млн тис тонн;

⚓ ТОВ «СРЗ» — 215,77 тис.т;

⚓ ТОВ «УкрТрансАгро» — 469,70 тис.т.

Другим питанням порядку денного розглянуто стан виконання Плану розвитку морського порту Маріуполь. Перший заступник директора – головний інженер ДП «ММТП» Євген Ляхов доповів, що будівництво зернового терміналу на території ДП «ММТП» триває та паралельно з цим виконуються роботи з реконструкції об’їзних залізничних колій до зернового терміналу.

Заступник начальника з розвитку портової інфраструктури Маріупольської філії ДП «АМПУ» Валентин Рябчук проінформував щодо стану вирішення питання експлуатаційного днопоглиблення на водному просторі судноремонтного заводу. Зазначив, що Маріупольська філія ДП «АМПУ» спільно з апаратом управління ДП «АМПУ» розробили план заходів щодо отримання дозволу в Міністерстві екології на проведення днопоглиблення в акваторії водного простору судноремонтного заводу. Наразі виконуються усі необхідні заходи задля реалізації даного питання.

За підсумками засідання Ради порту його учасники розглянули та погодили актуалізований проект Плану розвитку порту на коротко (5 років), середньо (10 років) та довгострокову перспективу (25 років), який був сформований на підставі наданих пропозицій від суб’єктів господарювання та з урахуванням інвестиційних проектів Маріупольської філії ДП «АМПУ».

2020111721