Майже 700 родин Дніпропетровщини оформили допомогу при народженні дитини через «єМалятко»

На Дніпропетровщині оформити допомогу при народженні дитини можна онлайн безпосередньо у пологовому будинку. Усе – завдяки онлайн-сервісу «Ємалятко». В області цією можливістю вже скористалися майже 700 родин, повідомили у департаменті соціального захисту Дніпропетровської облдержадміністрації.

«На Дніпропетровщині успішно впроваджується сервіс «Є-малятко». Одна з найпопулярніших послуг – оформлення допомоги при народженні дитини. Нею вже скористалися майже 700 родин. Також в онлайн-режимі безпосередньо у пологовому будинку можна оформити низку інших послуг», – зазначили у департаменті соціального захисту Дніпропетровської ОДА.

Через сервіс «Ємалятко» батьки можуть оформити свідоцтво про народження дитини та індивідуальний податковий номер, встановити громадянство та зареєструвати місце проживання. Також – оформити допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях. А ще – внести інформацію про новонародженого до Єдиного державного демографічного реєстру та Реєстру пацієнтів у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я.

Зробити це можна у 3-х акушерських стаціонарах Кривого Рогу та 7-ми – Дніпра. Зокрема – в обласному перинатальному центрі, обласній лікарні ім. Мечникова, Центрі матері та дитини ім. Руднєва, міській лікарні №9, пологовому будинку №1, Дніпровській ЦРЛ. А також – у Лівобережному та Правобережному ЦНАПах обласного центру.