Вдруге питання екології та відновлюваної енергетики стали фокусом обговорення в рамках підготовки нового плану дій Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»

15 травня 2020 р. відбулося чергове онлайн-обговорення, присвячене напрацюванню пропозицій до нового національного плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Цього разу учасники зустрічі зосередили увагу на напрацюванні пропозицій щодо використання інструментів відкритого урядування для вирішення проблемних питань у сфері екології та відновлюваної енергетики, сформульованих за результатами першого обговорення у квітні 2020 року.

В онлайн-зустрічі взяли участь представники інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій, зокрема Міжнародного благодійного фонду «Екологія-Право-Людина», Міжнародного фонду «Відродження», благодійного фонду «Право на захист», проекту GiZ «Ефективне управління державними фінансами», громадської організації «Центр суспільних комунікацій» та ін.

Також до обговорення долучились фахівці Мінекоенерго та науковці Навчально-наукового інституту з екологічної безпеки та управління Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Мінекоенерго.

Пропозиції учасників обговорення стосувалися, зокрема, удосконалення доступу до екологічної інформації, здійснення додаткових заходів для забезпечення прозорості видобувних галузей, створення комплексної інформаційно-аналітичної системи промислової екологічної інформації, підвищення рівня участі громадськості в оцінці впливу на довкілля та обговоренні проектів нормативно-правових актів, посилення комунікацій профільного міністерства з інститутами громадянського суспільства у регіонах, організації тематичних семінарів і тренінгів, створення та оприлюднення чітких методик оцінки впливу на довкілля та інших питань.

За результатами зустрічі будуть підготовлені пропозиції щодо заходів, які можуть бути включені до нового плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Нагадуємо, що до підготовки нового плану дій також можна долучитися, подавши пропозиції за посиланням – https://forms.gle/jCDkBu7a6uemdY2p7.