Компанія «МарітаймЛогістікс» здійснила заміну моряків на рейді порту Маріуполь

Компанія «МарітаймЛогістікс», успішно провела зміну моряків теплоходу“MEKHANIKYUZVOVICH” на рейді порту Маріуполь з дотриманням всіх санітарних норм і вимог в умовах карантину.

Пандемія коронавірусу відобразилася на роботі судноплавної галузі в загальносвітовому масштабі. Зокрема, через пандемію і повсюдні карантинні обмеження в портах стала неможливою або сильно ускладнилася процедура зміни екіпажів на торгових суднах. Моряки, закінчення контрактів яких припало на період епідемії, змушені перепрацьовувати. Так і деякі моряки m/v “MEKHANIKYUZVOVICH”знаходились в рейсі вже більше 2-х місяців від контрактного терміну. З метою збереження здорової психологічної атмосфери на борту судна і для підтримки впевненостіу завтрашньому дні моряків на березі, компанія почала опрацьовувати варіанти для проведення зміни екіпажу. В результаті була знайдена оптимальна можливість, щоб якісно і безпечно здійснититаку зміну.

Теплохід, здійснюючи плановий рейс, був поставлений на якірну стоянку порту Маріуполь максимально близько до старих воріт порту. Перед виходом катеру в море, змінний екіпаж пройшов температурний скринінг і прикордонне оформлення. Після проходження цих операцій, екіпаж і комісія, до складу якої входили представників прикордонної служби, АМПУ, Держпродспоживслужби і Лабораторного центру МОЗ, вирушили на катері до судна. Першими на борт m/v “MEKHANIKYUZVOVICH” піднялися лікарі для вимірювання температури у членів екіпажу. Співробітниками прикордонної та митної служби було здійснено оформлення заходу і відходу судна. Після процедури зміни екіпажу, моряки, що списувалися з рейсу, покинули борт судна разом з комісією, і катером повернулися на берег. Всі члени екіпажу, що списався, проведуть не менше 14 днів на домашній самоізоляції.

З боку представників прикордонної служби, АМПУ, Держпродспоживслужби і Лабораторного центру МОЗ на водному транспорті було надано повноцінне сприяння в організації вирішення цього питання.

Антон Шапран, директор ТОВ «МарітаймЛогістікс»: «Ми розуміємо, що моряки, які знаходяться в рейсі, хочуть вчасно повернутися додому, до родин; а моряки, що чекають на березі, хочуть нарешті взятися до роботи і мати змогу матеріально забезпечувати свої сім’ї. Саме тому, оцінивши всі ризики, ми розглянули можливі варіанти і знайшли оптимальну схему проведення зміни моряків безпечно і з найменшими витратами для судновласника. Головне для будь-якої компанії – забезпечити захист і турботу про своїх співробітників, як і надати якісний сервіс для своїх клієнтів. На сьогодні наша компанія надала таку ж послугу і для іншого українського судновласника, що дозволило йому успішно провести зміну екіпажу і істотно заощадити, уникнувши витрат на захід судна в порт і постановку його до причалу.»