На Херсонській верфі провели модернізацію кранового судна ATLAS1

Фахівці Херсонської верфі Смарт Мерітайм Груп здійснили модернізацію кранового судна ATLAS1. Тепер воно стало самохідним і зможе самостійно пересуватися в точках перевалки вантажів, швартуватися до великотоннажних суден і здійснювати перехід в порт-притулок.

В ході модернізації на судно були встановлені вінторулеві колонки Schottel SRP150FP з гребними електродвигунами потужністю по 350 кВт, і інше обладнання. На даху кормової рубки була встановлена ​​нова ходова рубка кругового огляду. По лівому борту судна було встановлено спускопод’ємний пристрій чергової шлюпки і чергову шлюпку на ложементі.

Вартість контракту склала понад 8 млн грн.

У процесі модернізації було змонтовано понад 200 метрів нових трубопроводів і буде прокладено близько 11 км нового кабелю.

3 травня судно було успішно спущено на воду через док-камеру на Херсонській верфі СМГ.

В ході добудовних робіт буде виконана ізоляція і зашивання нових суднових приміщень, а також пофаровано всі поверхоні судна.

Після закінчення електромонтажних та добудовних робіт модернізоване кранове судно відразу ж буде введено в експлуатацію. Його вже чекають на рейдах і в портах України.

Судно ATLAS1 призначене для виконання вантажно-розвантажувальних робіт в портах і на відкритих рейдах.

Основні параметри судна:

Довжина найбільша – 48,60 м
Ширина найбільша – 21,00 м
Висота борту – 4,40 м