ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» представило проект багатофункціонального катеру «Кайра-150»

Проект багатофункціонального катеру «Кайра-150» вперше було представлено широкій аудиторії на міжнародній виставці «Зброя та безпека 2019» .

Розробка: ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» (м. Миколаїв).

«Кайра-150» – це уніфікована платформа, у результаті проведення численних досліджень, катер повністю оптимізовано за габаритами та технічним оснащенням. У різних модифікаціях він служити потребам МОУ, Держприкордонної служби, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції – підприємство розробило аж 9 версій реалізації «Кайри-150».

Конструкція катера дозволяє встановлювати артилерійське озброєння, ракетні системи малої дальності або сучасні мінно-пошукові комплекси та рятувальне обладнання.
Створено комфортні умови для особового складу без втрати можливості розташування різноманітних техзасобів.
Передбачено застосування гіроскопічного заспокоювача хитавиці, що суттєво підвищує життєдіяльність екіпажу на хвилюванні в усьому діапазоні швидкостей.

Детальні характеристики катера читайте за посиланням: https://bit.ly/3aShfM4

Інфокарта – це у зручний спосіб структурована інформація про перспективні продукти підприємств-учасників Укроборонпрому, які здатні захистити Україну на землі, на воді та в небі. У першому коментарі – посилання на інші Інфокарти.