У січні-березні львівські аудитори забезпечили відшкодування втрат на суму 37,5 млн грн

За результатами ревізій, проведених фахівцями Західного офісу Держаудитслужби у січні-березні 2020 року, виявлено понад 231 млн грн втрат матеріальних та фінансових ресурсів.

Ужитими заходами забезпечено відшкодування втрат на суму 37,5 млн грн, зокрема втрат матеріальних та фінансових ресурсів, виявлених контрольними заходами у попередні роки.

Правоохоронним органам передано матеріали 11 ревізій та перевірок закупівель. За одержаними матеріалами контрольних заходів правоохоронці розпочали 1 досудове розслідування.

За недотримання законодавства 31 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

З початку року завершено 9 державних фінансових аудитів діяльності суб’єктів господарювання, виконання бюджетних програм та виконання місцевих бюджетів, під час яких виявлено неефективні управлінські рішення чи ризикові операції, що призвели чи можуть призвести до упущення вигод чи непродуктивних витрат на суму понад 213 млн грн, та порушення законодавства, що призвели до втрат на суму майже 1,5 млн грн фінансових і матеріальних ресурсів.

Об’єктам контролю надано 59 пропозицій для покращання їх фінансового стану. Через належне реагування на рекомендації державних аудиторів відшкодовано втрат, допущених через неефективні управлінські дії, на суму майже 20 млн грн.

Правоохоронним органам надіслано 6 інформацій про результати аудитів та 2 аудиторські звіти.