В акваторії Чорного моря флотські спецпризначенці протидіяли диверсійним силам і засобам противника

На зовнішньому рейді Одеси в акваторії Чорного моря пройшли тренування одного з підрозділів спеціального призначення Військово-Морських Сил ЗС України.

Військові моряки практикувалися на заняттях з водолазної підготовки та пошуку й виявлення диверсійних засобів противника неподалік об’єктів портової інфраструктури. Про це повідомляє АрміяInform.

Тренування були динамічними. Раптова ввідна: на об’єктах портової інфраструктури Одеси, зокрема поблизу гідрологічної споруди, – ймовірне проникнення диверсійних сил противника.

За лічені хвилини флотських спецпризначенців на швидкохідних катерах транспортували в заданий район. Берегові групи підрозділу здійснили десантування з борту човнів на ходу на швидкості 15 вузлів. Крім того, кілька водолазних груп у повному водолазному спорядженні почали обстежувати дно моря щодо наявності диверсійних засобів противника. Групи водолазів здійснювали пошук у морі так званим методом «гребінки». Що він собою являє? Водолази рухаються у воді на відстані 4-5 метрів один від одного, залежно від видимості морської води, на глибині приблизно 4 метри від ґрунту. Тож бійці досліджують визначений сектор моря й роблять це доволі швидко. Загалом водолази у воді обстежили понад 1000 метрів морського дна. А бійці берегових груп після десантування з човнів відточували свою майстерність з плавання у легководолазних костюмах. У них було завдання – подолати 5 км морського шляху. І вони з ним упоралися.

Як повідомив командир підрозділу спеціального призначення ВМС, актуальність проведення таких тренувань цілком очевидна на сьогодні. Протидиверсійна оборона, охорона морських комунікацій і захист підступів до торговельних портів, військово-морських баз, важливих об’єктів портової інфраструктури є одними з найважливіших завдань Військово-Морських Сил України. Тому такі тренування проводять регулярно.