Росія планує “морську блокаду” українських портів, – Андрій Клименко

Ось так виглядають заявлені РФ перекриття районів Чорного та Азовського морів для ракетних та артилерійських навчань – починаючи з 21:00 (UTC) 13/02/2022 по 21:00 (UTC) 19/02/2022.

Повідомив редактор видання BlackSeaNews Андрій Клименко у соцмережі.

“Ніяких коридорів для проходу торговельних суден не передбачено. (Такого за останні 8 років не було).

Чорне море в північно-західній частині перекривається до межі територіального моря України( 12 миль, морський кордон), в Азовському – вд узбережжя окупованого Криму до узбережжя Краснодарського краю.

“Не хочемо ніякої паніки, але це дуже схоже на підготовку до чогось на кшталт “морської блокади” українських портів. Про яку ми 2 роки попереджаємо… Це треба зупинити. На найвищому міжнародному рівні. А паніки не треба тому, що при слові “блокада” першими будуть змінювати свої плани судновласники… Треба обєднативсі зусилля. Зараз” – повідомив він.

Від редакції “Морських бізнес-новин України”: крім блокади, яка дозволить прибрати з заявлених районів судна інших держав, що прямують до портів України, визначення саме цих районів дозволить Чорноморському флоту РФ з підкріпленням (шість великих десантних кораблів та ін.) значно наблизитись до узбережжя України.