Угода з Туреччиною покращить можливості проведення пошуково-рятувальних операцій на морі – Кубраков

Підписано Угоду про зону вільної торгівлі між нашими країнами. Документ містить також і інфраструктурну частину, домовленості в рамках якої стануть основою для поглиблення співпраці та нових інфраструктурних проєктів.

Як повідомив у соцмережі Міністр інфраструктури України Олександ Кубраков, Угода дозволить підняти на новий рівень співпрацю на морі.

“Триває спільна робота над угодою про співробітництво у сфері морського пошуку та рятування у Чорному морі. Це важливе питання для України, яке гостро постало після анексії Криму. Угода з Туреччиною допоможе юридично закріпити за Україною належні їй райони, покращить можливості проведення пошуково-рятувальних операцій. Це усуне інсинуації з боку країни-агресора щодо невиконання Україною своїх міжнародних обов’язків.

Важливим є також і торговельне співробітництво на Чорному морі. Перспективною є співпраця турецьких партнерів з найбільшим українським держстивідором «МТП «Южний». Серед усіх українських портів саме він потенційно буде здатен приймати найбільші судна, які увійдуть до Чорного моря завдяки побудованому каналу «Стамбул». Це може стати відкриттям нових для України ринків перевезень великогабаритними суднами.

Низка інших українських портів відкрита до концесій та інших форм державно-приватного партнерства.” – написав Олександр Кубраков.