На Херсонському державному заводі Pallada заклали новий док

Підприємство Державний концерн “Укроборонпром” виготовлятиме для хорватської компанії “ISKRA SHIPYARD 1 LLC” композитний плавучий док нового покоління, який відповідає вимогам міжнародних конвенцій та класифікаційних товариств.

Про це повідомила прес-служба ДП “Укроборонпром”.

Ця судноремонтна споруда здатна буде приймати судна та кораблі водозаміщенням до 5000 тонн. І що важливо, цей проєкт був розроблений спільно з фахівцями конструкторського бюро «Палади».

Але ось дивина: даний контракт – перше за багато років іноземне замовлення для підприємства.

Нагадаємо, у серпені 2020-го, «Паладу» відвідує Президент України Володимир Зеленський і ставить завдання щодо нових замовлень та контрактів для підприємства, у першу чергу для потреб ЗСУ. Адже «Палада» не отримувала їх роками! Роками!
У тому ж 2020 році на виконання доручення Президента «Палада» укладає державний контракт із Міноборони на поставку плавучого причалу для потреб ВМС ЗСУ. І успішно та вчасно його виконує.

“Коли щось не відбувається роками, не означає, що це неможливо. А означає, що треба просто взяти і зробити. Отримати держзамовлення. Зацікавити іноземного покупця. Відпрацювати контракт і зробити справу, на яку чекають люди, яка потрібна для розвитку регіону та посилення обороноздатності держави!
Вітаю підприємство зі стартом нового проєкту і працюємо над пошуком нових замовлень для наших підприємств суднобудування!” – повідомив голова концерну Юрій Гусєв.