Порт «Южний» купує у Mantsinen Group LTD OY два портальні крани за 290,9 млн.грн.

Постачальником нових кранів стала фінська компанія-виробник Mantsinen Group LTD OY. На сьогоднішній день в Україні немає аналогів даної техніки. Незабаром сучасне устаткування буде використовуватися на причалах держстивідора для обробки залізорудного концентрату, окатишу та вугілля.

Про це повідомила прес-служба підприємства.

Державне підприємство придбало у компанії-виробника кран-перевантажувач портальний гідравлічний повноповоротний з системою автономного пересування у комплекті Mantsinen 300ES/1 та кран-перевантажувач портальний повноповоротний гідравлічний у комплекті Mantsinen 300ES/2. Сума договору становить 290,9 млн грн. Нова техніка з’явиться на ДП «МТП «Южний» до кінця поточного року.

Продуктивність кожного перевантажувача складає близько 20000 тонн на добу. Вантажопідйомність, при висоті підіймання 22 метри та вильоті стріли 25 метрів, становить 20 тонн. Максимальний виліт стріли – 40 метрів. У комплекті з новими кранами передбачені грейфери ємністю 4, 6 і 12 м3, гакові підвіски, комплекти ЗІП, а також дизель-генераторна установка для можливості автономного пересування.

«Придбання сучасних портальних перевантажувачів у підприємства-виробника — це ще один крок на шляху реалізації проектів оновлення техніки на нашому підприємстві. Колектив Морського торговельного порту «Южний» постійно збільшує ефективність виробництва. Задля підвищення обсягу обробки вантажів та якості перевантажувальних робіт необхідно модернізувати обладнання. В цьому році ми плануємо закупівлю нових ковшових перевантажувачів, вилкових навантажувачів, сучасного гідравлічного перевантажувача Liеbherr LH-60 та іншого устаткування та обладнання. Важливо, що держстивідор здійснює закупівлі у компаній-виробників або офіційних дилерів, а це значно економить кошти підприємства», – коментує Олександр Олійник, керівник ДП «МТП «Южний».