В Запорізіжжі відбулася нарада щодо стабілізації роботи «Бердянського Морського Торгового Порту»

25 січня у приміщенні Запорізької обласної державної адміністрації відбулося засідання за участю заступника Міністра інфраструктури України Юрія Васькова під головуванням губернатора області Олександра Старуха.

Головною темою засідання стало питання залучення вантажопотоків для стабілізації роботи ДП «БМТП», визначення перспективних напрямків розвитку державної стивідорної компанії та покращення транспортно-логістичної системи Запорізької області.

Враховуючи важливість питання, на нараді були присутні перший заступник директора Регіональної філії «Придніпровська залізниця» Анатолій Борецький, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов, представники облдержадміністрації, Бердянської районної державної адміністрації, виконавчого комітету Бердянської міської ради, Державного підприємства «Бердянський морський торговельний порт» (державна стивідорна компанія), Бердянської філії Державного підприємства «Адміністрація морських портів України» (Адміністрація Бердянського морського порту), Запорізької дирекції залізничних перевезень, промислових та агропромислових підприємств.

Начальник Адміністрації Бердянського морського порту Тарас Верниба виступив із загальної презентацією порту та доповів стосовно виконання підприємством днопоглиблювальних робіт в акваторії та на підхідному каналі порту, систематичного ремонту причалів та інфраструктури загального користування, оновлення систем енергозабезпечення та стану реалізації проєкту державно-приватного партнерства (концесії).

«Адміністрація Бердянського морського порту сприятиме залученню нових вантажопотоків та висловлює готовність до співпраці, створюючи належні умови для ефективної переробки вантажів у Бердянському морському порту та ведення господарської діяльності», – зазначив Тарас Верниба, звертаючись до представників бізнесу та підсумовуючи свою доповідь.

Директорка ДП «БМТП» Ольга Самініна виступила з доповіддю стосовно поточного стану на підприємстві, зазначивши на значне скорочення вантажопереробки державною стивідорною компанією. Проінформувала щодо планів роботи, наявних потужностей та переваг співпраці з державним підприємством.

Враховуючи складний стан державної стивідорної компанії, Юрій Васьков та Олександр Старух закликали представників бізнесу до пошуку рішень, що зможуть сприяти переорієнтації вантажопотоків до Бердянського морського порту, насамперед із залученням залізничного транспорту.

Про перспективи електрифікації ділянки Кирпотине – Бердянськ, встановлення пільгового тарифу на вантажоперевезення до ДП «БМТП» розповів заступник директора Регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Анатолій Борецький.

За результатами засідання отримано зворотний зв’язок від представників бізнесу щодо розгляду можливості переробки вантажів через Бердянський морський порт у співпраці з ДП «БМТП».