США планують надати Україні радіолокаційні системи та обладнання для кораблів, в рамках виділених 200 мільйонів доларів допомоги – CNN

За даними американського видання Politico, влада США має намір надати Україні в рамках допомоги в розмірі 200 млн доларів радіолокаційні системи та обладнання для кораблів.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на РБК-Україна.

У матеріалі наголошується, що цю інформацію підтвердили джерела з числа офіційних осіб США і радник президента України Володимира Зеленського.

“Пакет безпеки дозволив постачання більшої частини того ж оборонного обладнання, яке США постачали в минулому, включаючи стрілецьку зброю і боєприпаси, захищені радіостанції, Медичне обладнання, запасні частини та інше обладнання”, – йдеться в повідомленні.

Коли саме очікуються постачання не уточнюється.

Держсекретар Ентоні Блінкен запевнив українського колегу Дмитра Кулебу в готовності США посилити оборонну підтримку України, а також зробити інші рішучі кроки для стримування Росії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому в вівторок за результатами телефонної розмови глав зовнішньополітичних відомств двох країн, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ.

“Блінкен підтвердив: якщо Росія обере шлях продовження конфлікту, Сполучені Штати, а також наші союзники та партнери готові зробити так, щоб економіка РФ зазнала величезних витрат, посилити присутність НАТО у прифронтових державах Альянсу, а також збільшити оборонну допомогу Україні”, – зазначили в Держдепі.

Крім того, повідомляється, що Блінкен і Кулеба обговорили результати діалогу зі стратегічної стабільності США – РФ у Женеві, а також подальші спільні кроки напередодні засідання Ради НАТО – Росія в Брюсселі.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року Сполучені Штати Америки виділили Україні 200 мільйонів доларів допомоги, не анонсуючи надання коштів.

Про це повідомила журналістка CNN Кайлі Етвуд.

“Адміністрація Байдена без зайвого галасу санкціонувала додаткову допомогу Україні у розмірі 200 мільйонів доларів наприкінці грудня на тлі нарощування російських військ вздовж кордонів України, що викликало побоювання поновлення вторгнення”, – йдеться у повідомленні.

За словами журналістки, цю інформацію їй підтвердили чотири незалежні джерела.

10 січня у Женеві завершилися перемовини між делегаціями США та Росії щодо стратегічної стабільності, зокрема так званих “гарантій безпеки”, запропонованих Москвою. Зустріч загалом тривала вісім годин.

https://suspilne.media/