«Держгідрографія» планує внести зміни до системи розподілу руху до портів Чорноморськ, Одеса та Південний

Цього року ДУ «Держгідрографія» та Державна служба морського та річкового транспорту України провела оцінювання ефективності системи розподілу руху №2. Підходи до портів Чорноморськ, Одеса та Південний (СРР).

Результатом цієї роботи стали пропозиції щодо внесення змін до СРР з метою їх подальшого подання для прийняття Міжнародною морською організацією (ІМО).

Більш детально про зміни ви можете дізнатись ось тут.

І ось за результатами попереднього подання Україною цієї ініціативи відбулася онлайн-консультація з експертом Секретаріату IMO, технічним офіцером відділу морської безпеки Осаму Марумото. Українську сторону представляли фахівці ДУ «Держгідрографія» та Морської адміністрації. Зустріч стала можливою за сприяння заступника Постійного представника України при IMO Євгена Лісученка.

Був розглянутий комплекс заходів, що можуть застосовуватися при встановленні шляхів руху суден на складних ділянках СРР та у районах підвищеної обережності плавання; обговорені сучасний підхід та приклади зі світової практики; проаналізовані питання використання Загальних положень щодо встановлення шляхів руху суден (резолюція ІМО А.572(14)) застосовно до пропозиції України та погоджені майбутні напрямки роботи.

Схема що відображає запропоновані зміни до СРР № 2. Підходи до портів Чорноморськ, Одеса та Південний

Експерт ІМО Осаму Марумото звернув увагу, що у порівнянні з чинними заходами, прийнятими Комітетом з безпеки на морі ІМО у 1981 році ще за часів СРСР, система розподілу руху, яку запропонувала Україна, більш вдосконалена та оптимізована. Пан Марумото надав свої рекомендації та бачення деяких технічних аспектів використання системи та гарантував українським фахівцям подальшу всебічну експертну підтримку.

Схема системи розподілу руху № 2. Підходи до портів Чорноморськ, Одеса та Південний, що на сьогодні діє на національному рівні