Новий надсучасний промірний катер відтепер на службі у Держгідрографії!

ДУ «Держгідрографія» Держгідрографія постійно запроваджує новітні технології та розробки, аби якнайякісніше виконувати свої зобов’язання з навігаційно-гідрографічного забезпечення судноплавства.

Це судно є уособленням цієї стратегії – надсучасний гідрографічний катер на сьогодні єдиний в Україні катер такого типу, який буде займатися виконанням промірних робіт.

Технологічність та екологічність сьогодні «must have» в усіх сферах діяльності держави, й у навігаційно-гідрографічній сфері також. Новий промірний катер є «гібридом». Він обладнаний кількома двигунами – дизельним, який може розвивати швидкість 15 вузлів, та двома електричними двигунами, які забезпечують швидкість до 6 вузлів під час виконання промірних робіт. Це дозволило значно здешевити процедуру та зменшити шкідливі викиди в атмосферу.

Крім того промірний катер обладнаний сонячними панелями для заряду акумуляторних батарей, які містяться на даху рубки катеру. В носовій частині судна розташована підйомно-відкидна штанга з електроприводом для багатопроменевого ехолоту, що дозволить під час гідрографічних досліджень наближатись до важкодоступних ділянок.

Незважаючи на невелекий розмір катеру, судно може бути автономним до 5ти діб – на катері облаштований душ, спальне місце, місце для приготування їжі.

Придбання цього судна – дійсно важлива подія. Довгі роки плавсклад установи не оновлювався, хоча середній вік суден становить понад 35 років. Так, всі плавзасоби у робочому стані, постійно проходять техогляди, виконуються планові та поточні ремонтні роботи… Однак зрозуміло, що для виконання сучасних завдать навігаціно-гідрографічного характру в першу чергу необхідні нові, сучасні судна. Світ настільки стрімко розвиваються, що лише використовуючи сучасні технології можна триматися «в ногу з часом». Враховуючи, що Держгідрографія стоїть на сторожі безпеки судноплавства, представляє Україну у міжнародних морських та гідрографічних організаціях, інноваційний та технологічний розвиток – один із пріорітетів розвитку установи.

Держгідрографія не робила гучних заяв, не заявляла про наміри, не витрачала час на обіцянки. За основу була узята мета, що придбати нові сучасні судна – необхідно. І усього за рік це стало реальністю.

Тут ви можете подивитись відео катера.

Трохи згодом буде більше фото та пост про людину, на честь якої названий новий катер.

Повідомляє Держгідрографія.