Фахівці “Зоря-Машпроект” замінили газотурбінний двигун в цеху перевантаження аміаку “Одеського припортового заводу”

В рамках цієї роботи відбулася заміна газотурбінного двигуна та газоходу із заміною компресійних вузлів на «гарячому» та «холодному» контурі.

Під час виконання планових робіт спеціалісти АТ «ОПЗ» спільно з фахівцями Миколаївського ДП “Науково-виробничий комплекс газотурбобудування “ЗОРЯ-МАШПРОЕКТ” проводять монтаж контрольно-вимірювальних приладів, електричних зв’язків. При цьому обладнанням, яке знаходиться безпосередньо в контейнері газотурбінного двигуна, займаються представники миколаївського підприємства.

За межами контейнера починаються заводські комунікації, а це вже зона відповідальності майстрів АТ «ОПЗ», завдання яких забезпечити щоб усі зв’язки турбіни гарантовано дійшли до центрального пункту управління цеху перевантаження аміаку. Центрівку відцентрового компресора з газотурбінним двигуном будуть проводити досвідчені фахівці ремонтного цеху. По закінченню даного етапу робіт на газотурбінному двигуні передбачена заміна масла.

«На встановлених котлах-утилізаторах був зроблений розтин, ремонт, проведено гідровипробування. У ході виконання робіт фахівцями цеху було виявлені та усунені два місця протечі рідини на пароперегрівачі, виявлені проблеми з газовим підігрівачем мережевої води, які також були оперативно ліквідовані. Після закінчення ремонтних робіт проведено випробування обладнання, яке підтвердило його справність та готовність до подальшої експлуатації. Ми продовжуємо і далі йти, дотримуючись плану організації робіт та пуску газотурбінного двигуна разом із котлом-утилізатором та газовим підігрівачем мережевої води»,- розповів начальник цеху перевантаження аміаку Олександр ВАСИЛЬЄВ.

Загалом, у цей період в цеху проводиться комплекс різноманітних за видами робіт, кожна з яких є вкрай важливою і значущою. Серед них – монтаж системи антизледеніння фільтруючих елементів повітрозабірної камери, налаштування частотних регуляторів та електростартерів турбіни, монтаж вентиляторів обдуву газотурбінного двигуна, монтаж та проведення налаштування системи освітлення контейнера газотурбінного двигуна та інші.

За безпосередньої участі фахівців цеху зв’язку було проведено комплекс робіт із заміни спільної автоматичної системи газового пожежогасіння двох газотурбінних двигунів та її тестування перед пуском в експлуатацію. Також була підключена та введена в дію нова система пожежної сигналізації компресії, газотурбінного двигуна (корп. №211).

Проводячи комплекс заходів з обслуговування та ремонту виробничих потужностей підрозділу, цех перевантаження аміаку водночас продовжує виконувати виробничі завдання за призначенням щодо перевантаження споживачам рідкого аміаку в танкери-газовози на експорт, автомобільні й залізничні цистерни для внутрішнього ринку країни.