Розпочато будівельні роботи з реконструкції вежі будівлі морвокзалу Херсонського порту

Будівля колишнього морвокзалу має багаторічну історію та свій автентичний вигляд, перлиною якого є сигнально-спостережна вежа. Ця вежа має прямокутну форму в плані з розмірами 5,05 м х 3,42 м, є конструктивним елементом з окремими стінами та перекриттям та відокремлена (відсічена) від основної будівлі морвокзалу протипожежними стінами та протипожежним перекриттям.

В результаті контрольно–інспекторського обстеження частини будівлі морвокзалу (вежі), було виявлено погіршення технічного стану, а саме збільшення тріщини в стінах та в плитах перекриття. За результатами обстеження визначено, що будівля морвокзалу знаходиться в задовільному стані, а вежа будівлі морвокзалу – у непридатному до експлуатації стані та потребує негайного проведення капітального ремонту або реконструкції.

Наразі, після проведення тендерних процедур та розробки Робочого проєкту реконструкції на підставі завдання на проектування та згідно отриманого Дозволу на проведення будівельних робіт, розпочато будівельні роботи з реконструкції вежі. Весь запланований обсяг робіт передбачається виконати в одну чергу.

Довідково: Сама будівля морвокзалу побудована в середині XX-го століття та має два поверхи. Висота будівлі з вежею складає 19,165 м, а її загальна площа – 853,0 м.

На сьогодні в ній розміщенні такі підрозділи Адміністрації Херсонського морського порту, як розрахунковий центр та служба безпеки мореплавства.