Прокуратура стягнула з судновласника танкера «Delfi» збитки, завдані внаслідок забруднення Чорного моря

Рішенням Господарського суду Одеської області задоволено позовні вимоги Приморської окружної прокуратури м. Одеси та стягнуто з компанії-судновласника вантажного танкера «Delfi» понад 16 тис дол США, завданих державі збитків, внаслідок забруднення масивів морських вод нафтопродуктами під час аварійної події з танкером.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Прокурори встановили, що у листопаді 2019 року «Delfi», перебуваючи у Чорному морі в акваторії порту «Південний», в умовах шторму, був зірваний з якоря та, дрейфуючи, сів на мілину поблизу одеського пляжу «Дельфін». Через витік нафтопродуктів було забруднено акваторію Чорного моря.

Нагадаємо, 3 березня Одеський господарський суд прийняв рішення стягнути з MISTER DRAKE PC 2,8 млн.грн. витрат АМПУ, пов`язаних з аварійною морською подією з судном «Delfi».

Позов Державного підприємства “Адміністрація морських портів України” в особі Одеської філії Державного підприємства “Адміністрація морських портів України” до MISTER DRAKE PC, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача – Капітана Одеського морського порту про стягнення 2743796,93 витрат, пов`язаних з аварійною морською подією було повністю задоволено.