У Міноборони України відбулася офіційна церемонія зустрічі делегації Міністерства оборони Великої Британії

Сьогодні, 18 серпня, в рамках офіційного візиту в Україну, делегація Міністерства оборони Великої Британії на чолі з Державним секретарем з питань оборони Великої Британії паном Беном Воллесом відвідала Міністерство оборони України.

Іноземну делегацію зустрічав Міністр оборони України Андрій Таран.

Під час церемонії, у виконанні військового оркестру пролунали Державні Гімни обох держав.

Пан Бен Воллес привітав особовий склад роти Почесної варти Збройних Сил України. Після цього військовослужбовці пройшли перед делегаціями України та Великої Британії урочистим маршем.

Основна мета візиту іноземних партнерів – демонстрація воєнно-політичної підтримки України, вивчення аспектів реалізації двосторонніх домовленостей у контексті розвитку українсько-британського співробітництва в оборонній сфері.

Як передбачається, під час офіційної зустрічі делегацій сторони обговорять пріоритети оборонного співробітництва обох країн та актуальні питання, що становлять взаємовигідний інтерес.

Також делегація Міністерства оборони Великої Британії вшанувала пам’ять полеглих українських захисників, які загинули в бойових умовах, мужньо виконуючи військовий обов’язок під час проведення Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході України.

На Церемоніальному майданчику Міністр оборони України Андрій Таран та Державний секретар з питань оборони Великої Британії Бен Воллес вшанували пам’ять захисників України, які ціною власного життя виборювали волю і незалежність нашої держави та поклали квіти до Стели з Дзвоном Пам’яті.