Домовленості, досягнуті під час переговорів з британськими партнерами, спрямовані на зміцнення безпеки та обороноздатності України, – Андрій Таран

Домовленості, досягнуті під час переговорів з британськими партнерами, спрямовані на зміцнення безпеки та обороноздатності України. Про це сьогодні, 18 серпня, заявив Міністр оборони України Андрій Таран під час спільного брифінгу з Державним секретарем з питань оборони Великої Британії Беном Воллесом, який перебуває в Україні з офіційним візитом.

«Сьогодні ми провели плідні та результативні переговори. Основну увагу було приділено обговоренню актуальних питань, що становлять взаємний інтерес. А саме оцінці безпекової ситуації на сході України та в Азово-Чорноморському регіоні, тенденціям і перспективам її розвитку та шляхам реагування на загрози, що виникають. Ми також обговорили стан та перспективи імплементації завдань оборонної реформи, питання євроатлантичної інтеграції, в контексті максимального використання нових інструментів оборонного та військового співробітництва, які отримала Україна з набуттям статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Також виокремили пріоритети українсько-британського оборонного співробітництва, де ключове місце посідає питання розвитку спроможностей та підвищення бойового потенціалу ВМС ЗС України за участі Великої Британії», – зазначив Міністр оборони Андрій Таран.

Керівник вітчизняного оборонного відомства наголосив, що всі обговорені питання та досягнуті домовленості спрямовані на зміцнення безпеки та обороноздатності України, підвищення оперативних та бойових спроможностей Збройних Сил, забезпечення миру та добробуту українських громадян.

Андрій Таран подякував британським партнерам за незмінну підтримку України та плідне двостороннє співробітництво.

«Хочу відзначити вагомий рівень співпраці між Україною та Великою Британією у політичній, економічній, оборонній, дипломатичній сферах. Також висловлюю вдячність нашим колегам за послідовну та непохитну позицію у підтриманні суверенітету та територіальної цілісності нашої держави», – наголосив Андрій Таран.

Міністр оборони України підкреслив, що візит Держсекретаря з питань оборони Великої Британії в Україну є визначною подією, яка відображає стратегічний характер відносин між країнами, масштабне оборонне співробітництво та взаємну налаштованість на забезпечення миру і безпеки у регіоні.

У свою чергу Державний секретар з питань оборони Великої Британії Бен Воллес подякував українській стороні за тісну співпрацю оборонних відомств за багатьма напрямками та запевнив у незмінності позиції Уряду Великої Британії щодо підтримки України в сучасних безпекових умовах.