В ОДЕСЬКИЙ ПОРТ ЗА ПРАКТИЧНИМИ ЗНАННЯМИ – курсанти коледжу технічного флоту відвідали будівельний майданчик реконструкції причалу №7

17 червня адміністрація Одеського порту, в рамках програми профорієнтаційних заходів для студентства, організувала екскурсію на один з об’єктів порту для групи курсантів третього курсу Морського коледжу технічного флоту Одеської національної морської академії.

На будівельному майданчику майбутні гідротехніки мали змогу побачити прокладені нові інженерні комунікації, підкранові та залізничні колії, вмонтовані в кордоні швартовні пристрої, здатні витримувати зусилля у 80 тонн, сфотографувати на смартфон унікальні відбійні пристрої і потримати в руках зразки георешітки та геотекстилю. І хоча анкерні больверки (саме до такого типу відноситься 7-й причал), третьокурсники будуть вивчати пізніше, знання, отримані під час відвідання порту, точно не будуть для них зайвими.

– Ці молоді люди, майбутні спеціалісти з будівництва гідротехнічних споруд, зараз проходять технологічну практику. Одеський порт, де зараз відбувається реконструкція причалів, чи не найкраще місце, де можна на власні очі побачити сучасні технології за обраним фахом, – пояснила керівник практики, кандидат технічних наук Ірина Панова. – Ми приводимо курсантів до Одеського порту постійно. Наприклад, у цьому році це вже третій візит.

До речі, на об’єкті серед персоналу компанії- генпідрядника (ТОВ «Ремонтно-будівельний трест ЧМП») працює чимало випускників коледжу минулих років. І так співпало, що знайомив курсантів з особливостями реконструкції причалу і застосуванні при цьому нових технологій випускник коледжу Олег Чеботарьов.

Довідка. Згідно з проектом, після реконструкції причал №7 стане найбільшим в Одеському порту. Він матиме довжину 386,5 м і глибини біля кордону та на акваторії водних підходів – 13,5 м. Такі характеристики забезпечать можливість перевантаження на ньому генеральних вантажів до 2 млн. т щорічно. Весь обсяг робіт розподілений на 3 пускові комплекси. Роботи на 1-му ПК планується завершити у поточному році.

Адміністрація Одеського морського порту