Будівництво зернового терміналу в порту Маріуполь зупинено в зв’язку з карантином – Барський

19 травня в Маріупольській філії ДП “АМПУ” відбулося чергове засідання Ради Маріупольського порту. В ході аналізу виконання Плану розвитку Маріупольського морського порту, член Ради порту Ігор Барський розповів, як реалізується будівництво першої черги зернового терміналу.

Станом на 30 квітня виконано 39% робіт, зараз будівництво тимчасово зупинино у зв’язку з карантином, а також тому, що очікується узгодження експертного звіту Міністерством інфраструктури України.
– Зерновий термінал – це наш основний інвестиційний проєкт, – нагадав Ігор Барський. – Його реалізація буде продовжена відразу після закінчення карантинних заходів.
Важливим питанням розвитку порту є реконструкція і модернізація систем енергоощадження, впровадження енергоощадних технологій. Це є особливо актуальним, враховуючи режим суворої економії. Зараз на території котельні ЦТС тривають роботи з технічного переоснащення геліосистеми.
– По завершенню робіт загальна площа геліополя буде додатково збільшена на 158 квадратних метрів, – повідомив головний інженер ДП «ММТП» Євген Ляхов. – Можливість розширення була нами закладена ще на етапі планування. До початку опалювального сезону введемо систему в експлуатацію і вже в цьому році отримаємо додатковий економічний ефект від модернізації. Також для економії споживання природного газу зараз ведуться роботи по реалізації поетапного переведення магістральних трубопроводів опалення та гарячого водопостачання на пластик.